Medicamente antiinflamatoare pentru coloana si durerile de spate.

Medicamente antiinflamatoare pentru coloana, poate reduce atat durerile lombare, cat spasmele musculare din zona spatelui. De multe ori, insa, tratamentul medicamentos este mai eficient daca este asociat cu terapii alternative precum kineoterapia sau comprese cu gheata. Medicul este cel care prescrie tratamentul medicamentos, in functie de afectiunile care sta la baza durerilor de spate sau lombala.

Factori de risc pentru durerile de coloana si spate.

Cauza durerilor de spate a oamenilor in mare parte ramane necunoscuta. Dar stim cativa factori de risc care ar putea declansa anumite dureri de spate sau coloana. Un loc de munca care presupune efort fizic, ridicat, oboseala etc, toate acestea joaca un rol important cand vine vorba de durere. Persoanele cu dureri de spate ar trebui sa consulte un specialist pentru a fi sigur ca nu sufara de alte afectiuni precum , o fractura.

Lista cu medicamente antiinflamatoare pentru durerilor de spate

Medicamentele recomandate in general pentru durerile de spate sunt:

  • Acetaminofenul poate ameliora durerile de intensitate moderata din zona lombara. Acesta se poate lua fara prescriiere medicala, insa este recomandat de a citi prospectul inainte de utilizare.
  • Medicamentele nesteroidiene (ibuprofen si aspirina) au efect analgezic si antiinflamator. Acestea pot fi folosite pentru calmarea durerilor lombare si cervicale. Medicamentele nesteroidiene sunt antiinflamatoare.
  • Relaxantele musculare sunt de ajutor atunci cand apar spasmele musculare asociate cu durerile de spate. Din pacate, insa, aceestea au efecte adverse precum o stare accentuata de somnolenta.
  • Analgezice opiacee, aceeste medicamente sunt extrem de puternice si sunt folosite numai in cazul in care nici un alt medicament nu a avut efect in tratarea durerilor lombare.
  • Antidepresivele uneori pot fi folosite si in tratarea durerilor cronice, asa ca pot fi recomandate de medic pentru tratarea durerilor de spate. Daca durerea de spate coboara pe picior, tratamentul cu antidepresive ar putea ameliora durerile doar in cateva saptamani.
  • Injectiile pe baza de steroizi sunt recomandate de uni medici pentru tratarea dorsalgiei joase, insa studiile facute in domeniu nu au confirmat inca eficienta acestuia.
  • Cremele cu efect antiinflamator sau cu efect de relaxare asupra muschilor sun recomandate in special in caz de tensiune sau intindere musculara. Cremele antiinflamatoare pot fi cumparate sau folosite fara recomandarea medicului. Efectul acestora este imediat, insa din pacate nu este de durata. In general durerea revine dupa ce efectul cremei dispare.Masaj pentru spate

Iar pentru cei ce au probleme si cu musculatura sau durerile articulare , recomad in a citi si despre Urimil unguent

Dece este important de a vizita un medic in nainte de a urma un tratament?

Medicamentele actioneaza diferit de la un organism la altul. Este posibil ca un tratament foarte eficient, de obicei, sa nu de roade in cazul uni pacient si sa fie ncesara inlocuirea acestuia. Ideal ar fi ca tratamentul medicamentos pentru durerile de spate sa nu fie unul de durata, iar dupa calmarea episodului dureros, pacientul sa foloseasca o serie de strategii pentru a preveni reaparitia durerilor de spat

Tratamentul medicamentos pentru durerime de spate, administrat pe perioade indelungate, poate avea o serie de efecte edverse, incepand de la delegrari de natura gastrointestinale, pana la ulcer stomacal sau afectiuni renale sau hepatice. Un alt efect nedorit al medicamentelor care calmeaza durerile lombare consta in inducerea depedentei.

Totodata, este extrem de important ca pacientul sa informeze medicul sau farmacistul inainte de a urma orice fel de tratament.

Este importanta ca pacientul sa mearga la medic imediat daca se confrunta cu dureri de spate , pentru a primi diagnosticul si tratamentul de care are nevoie. La recomandarea medicului pacientul poate folosi terapii combinate precum izioterapia, kinetoterapia, acupuntura sau terapia cu comprese calde si reci.Durere de spate

Terapiile alternative precum masajul terapeutic sau apucuntura pot ajuta unii pacienti sa scape de durerilr lombare.Peste 11 studi facute de carcetatori de peste Ocean, care au folosit un esantion de 1100 de pacienti cu dureri lombare, aun scos la iveala faptul ca acupunctura poate fi mai eficienta chiar si decat antiinflamatoarele nesteroidiene in tratarea durerilor de spate.

Medicamente antiinflamatoare pentru coloana

Atunci cand durerile de spate devin constante si inpiedica desfasurarea activitatilor zilnice, se racomanda consultul unui medic specialist. In functie de afectiunea care sta la baza declansarii durerilor se poate recomanda repos, kineoterapie, fizioterapie, termoterapie, terapie cu sunete, infiltratii sau proteze de sustinere. De asemenea medicul poate recomanda tratament medicamentos care sa amelioreze simptomatologia. Se recomanda, totodata, administrarea suplimentelor alimentare special creat sa sprijine flexibilitatea coloanei vertebrale, se detensioneze musculatura si sa sustina articulatiile. Acestea au, deopotriva, rol antiinflamator si inbunatatesc vizibil starea de confort a intregului organism

Articole similare

Despre Fefy Stefania

Stefania Fefy

Verificați și

Crema varicobooster

Varicobooster pret in farmaciia Tei sau Catena si prospect

Varicobooster pret. Varicobooster este un tratament nasturist pentru varice sub forma de crema care are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *